Acesta este blogul meu, unde scriu ce vreau fara sa cer voie nimanui…….Expun numai pareri personale pe care va rog sa nu le luati in seama, ca sa nu va enervati……Daca nu va place ce scriu, nu aveti decat o singura solutie: nu mai cititi acest blog…….Daca va place fiti bineveniti!.....
Nu cumparati dobermanni decat cu contract de vanzare cumparare, ca sa va feriti de tzepe.


Comentarii proaspete pentru voi. Cititi si postarile mai vechi pentru ca fac adaugiri

DCM . Aceasi moarte care secera 50% din dobermanii nostrii !

>> marți, 10 decembrie 2013

NU !

Adevaratul procent al dobermannilor morti de DCM este mult mai mare.
In Germania, el este declarat ca fiind undeva la 62 %.
Daca asta este cifra declarata, probabil ea este mai mare in realitate.
La noi, unde niste neica nimeni se declara "specialisti" si continua sa inmulteasca ghioarle bolnave afisand niste teste facute in strainatate, procentul trebuie sa fie mult , mult mai mare.
Nonsalanta cu care "specialistii" afirma ca din testul de depistare a DCM-ului, rezulta ca puii de vanzare sunt sanatosi, dar uita sa spuna ca insasi cei care fac testul scriu in josul hartiei cu rezultatul testului ca respectivul rezultat este valabil numai si numai in momentul efectuarii testului, demonstreaza ca ei, puppymillerii romani grupati sau nu in DCR, nu au nici cea mai mica intentie sa faca ceva in directia salvarii rasei dobermann.
Pe ei ii intereseaza numai banii rezultati din vanzarea mortaciunilor facute pe banda rulanta.
Voi, cei care vreti sa va cumparati un dobermann, trebuie sa stiti ca prin banii vostri contribuiti la bunastarea puppymillerilor.
Daca totusi vreti sa va cumparati un dobermann, va sfatuiesc sa o faceti numai si numai printr-un contract de vanzare-cumparare in care sa se specifice clar ce despagubiri va da "crescatorul" in cazul in care moartea dobermannului se datoreaza unei boli genetice.
Asta ca sa nu mai figurati drept prosti in ochii puppimillerilor romani uniti sau nu in DCR.
Ps: pe ei, pe puppimillerii romani grupati sau nu in DCR ii doare in kr de suferinta cainilor /stapanilor neputinciosi in fata suferintei cainilor morti de o boala genetica.
Pps: ma uit cu groaza in pedigree-ul Mayei si ma gandesc ca voi trece iar prin momente de cosmar fara sa o pot ajuta in vreun fel. Sa stai neputincios sa vezi cum moare un suflet nevinovat din vina dorintei de bani a puppimillerilor. Si singura lor grije este cum sa mai prosteasca inca un rand de cumparatori.

  © Blogger templates Inspiration by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP